Jeden procent - pomóż potrzebującym

Zamieszczamy tu prośby o przekazywanie 1% z podatku na pomoc potrzebującym dzieciom z naszego otoczenia.
Każdy z nas zna osoby potrzebujące. Te wymagające szczególnej pomocy to dzieci, którym czesto życie nie daje szansy na normalne dzieciństwo.
Pomóżmy im przekazując 1% naszego podatku.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Szanowni Państwo,
współpracownicy Politechniki Łódzkiej!

PROŚBAjeden procent maslowski foto

(APEL O POMOC)

Zwracam się do Państwa z prośbą o przeznaczenie 1-ego procenta (1%) własnego podatku w rozliczeniu rocznym na ochronę zdrowia i pomoc w zmniejszaniu problemów związanych z codziennymi ograniczeniami fizycznymi mojego, niepełnosprawnego synka Marka.

Syn od urodzenia ma problemy z postępującym zanikiem mięśni. To, co dla innych jest prostą czynnością, dla niego stanowi wyzwanie, które często kończy się niepowodzeniem...

Obecnie choroba jest nieuleczalna, ale walka z nią poprzez rehabilitację, zaopatrzenie w sprzęt ortopedyczny oraz zajęcia rewalidacyjne umożliwiają synkowi przetrwać w codziennym pokonywaniu trudności fizycznych i utrzymać kondycję organizmu na minimalnym poziomie sprawności.

Sprzęt jednak szybko się zużywa lub staje się nieodpowiedniego rozmiaru i należy go wymieniać na nowy, a używany jest tańszy, ale często nieodpowiedni, gdyż musi być dopasowany do budowy ciała pacjenta.

Wszystkie środki finansowe z Państwa 1% podatku przekazywane są anonimowo poprzez Fundację Dzieciom na poczet konkretnego podopiecznego fundacji i pomagają sfinansować w/w sprzęt oraz inne, kosztowne działania związane z funkcjonowaniem dziecka. Każdy zakup jest rozliczany za pomocą faktur i rachunków (szczegółowo analizowany przez fundację w kierunku sensowności wydatków).

W celu przekazania 1 % podatku w rozliczeniu za rok 2017, w rubryce

„WNIOSEK O PRZEKAZANIE 1% PODATKU NALEŻNEGO NA RZECZ ORGANIZACJI POŻYTKU PUBLICZNEGO (OPP)”, serdecznie proszę wpisać:

numer KRS: 0000037904

W rubryce „Informacje uzupełniające - cel szczegółowy 1%”:

28401 -  MASŁOWSKI MAREK

Takie są wymogi Urzędów Skarbowych i Fundacji, które wszystkie środki finansowe z tego podatku przeznaczą na potrzeby mojego syna.

Autentyczność zawartych tu informacji można sprawdzić na stronie Fundacji: http://dzieciom.pl

Jeśli przyczyniłem się tą prośbą do jakichkolwiek negatywnych skutków dla Państwa, to bardzo przepraszam, gdyż nie miałem takiego zamiaru...
Liczę na zrozumienie problemu.

Proszę, w miarę możliwości, o przekazania mojej prośby innym osobom ("paski" w załączniku).

BARDZO SERDECZNIE DZIĘKUJĘ,

ojciec Marka: Tomasz Masłowski.

#1030 Gabrysia i Patrycja Marczuk - Fundacja Jaś i Małgosia KRS: 0000127075 cel szczegółowy” wpisz #1030 Gabrysia i Patrycja Marczuk

1procent blizniaczki